gallery/bkk beach ew

Door Wie

 

Bij Bureau Kind Kracht werken Rosalie en Marianne. Zij hebben elkaar 10 jaar geleden als collega hulpverleners leren kennen en waarderen. Vanuit deze basis hebben zij samen Bureau Kind Kracht opgericht en geven ze samen de Rots en Water trainingen.

gallery/pasfoto 2015

Marianne van der Heide (1975)

Als kindertrainer- en therapeut heb ik gedurende mijn loopbaan veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren in de kinderpsychiatrie. Rots en Water vind ik een mooie aanvulling in het werken met kinderen die problemen ervaren op sociaal- emotioneel gebied. Kinderen leren door te doen waarbij plezier voorop staat. De oefeningen tijdens de training zetten kinderen echt in hun kracht.

Naast het geven van Rots en Watertrainingen heb ik geruime tijd als sociotherapeutisch trainer en speltherapeut in het speciaal basisonderwijs binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Hier gaf ik therapie en trainingen (individueel en/of in groepsverband) aan kinderen met uiteenlopende psychische klachten en kinderpsychiatrische problematiek. Vanaf 2015 ben ik werkzaam in mijn eigen kinderpraktijk voor  Rots en Water, Speltherapie en Mindfulness/ individueel of in kleine groepen (www.kinderpraktijkeigenheid.nl).

Als therapeut en trainer vind ik het belangrijk om het kind met aandacht te horen en te zien om vervolgens samen de kwaliteiten en mogelijkheden van het kind te ontdekken, te vergroten en te verstevigen.

Naast mijn werk ben ik getrouwd en moeder van twee zonen.

Rosalie de Best (1977)


Als pedagoog heb ik jarenlange werkervaring met zeer kwetsbare kinderen en jongeren. Ik ben gaan inzien hoe belangrijk het is dat kinderen een aantal  basale vaardigheden bijtijds tot hun beschikking hebben, zodat ze kind kunnen zijn en met voldoende zelfvertrouwen groot kunnen worden.

Met plezier en genoegen werk ik nu veelvuldig met Rots en Water omdat het ruimte geeft om te oefenen en leren met, in mijn ogen, essentiële vaardigheden.

Naast het geven van Rots en Watertrainingen heb ik sinds 2010 een eigen praktijk in Amsterdam voor lichaamsgerichte psychotherapie (www.Rosaliedebest.nl), en geef ik ambulante begeleiding aan mensen (jong en oud) met angst- en dwangstoornissen.
Daarnaast (en bovenal) ben ik zelf ook moeder! Het maakt dat ik nog dichterbij de echte kwetsbaarheden en zorgen van kinderen en hun ouders ben komen te staan.
Een goede samenwerking met ouders vind ik dan ook noodzakelijk en maakt altijd deel uit van mijn werk met kinderen.

gallery/rosalieklein-3109