gallery/bkk beach ew

Mindfulness betekent letterlijk opmerkzaamheid. Mindfulness leert kinderen bewuster om te gaan met hun aandacht en met stressvolle gebeurtenissen. Hierdoor kunnen ze zowel thuis als op school, beter omgaan met spanningen en problemen en kunnen ze zich beter concentreren.

 

De Mindfulness of Aandachttraining is een praktische 8- weekse training.

Kinderen leren opmerkzamer en bewuster te worden van hun gedachten, gevoelens, emoties en van wat zij voelen in hun lijf. Met behulp van mindfulness technieken kunnen ze leren adequater te reageren en om te gaan met bijvoorbeeld spanning, stress, afleidbaarheid, angst of woede. Bewust en vanuit rust reageren. Tijdens de training leren kinderen spelenderwijs mindfulness toe te passen in het dagelijks leven. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van spel, opdrachten, verhalen, ademhaling- en concentratieoefeningen en yoga.

 

De training is gebaseerd op de mindfulnesstraingen MBSR voor volwassenen (van Jon Kabat Zinn) en is door Eline Snel doorontwikkeld voor kinderen. Naar aanleiding van deze methode heeft zij ook het boek " Stilzitten als een kikker" geschreven. 

 

Mindfulness voor scholen

De training is ook zeer geschikt voor op scholen: de sfeer in de klas verbetert, kinderen leren minder op elkaar te reageren,meer rust in hoofd en lijf te ontwikkelen, beter te concentreren en beter met spanningen en problemen om te gaan. De training duurt 8 weken. In deze 8 weken geef ik wekelijks een training waarbij de leekracht aanwezig is. In de onderbouw zijn de lessen 20-30 minuten per week en in de midden- en bovenbouw 30- 40 minuten per week. De leerkracht kan daarnaast dagelijks 10 minuten lessen geven (hiervoor ontvangt de leerkracht een leengids). Voor het voortgezet onderwijs is een speciaal programma beschikbaar.Voor meer informatie hierover; mail marianne@kinderpraktijkeigenheid.nl of bel 06 41297430. 
 

Agenda

Klik hier voor de ingeplande trainingen .

Staat er geen datum ingepland bij de locatie of leeftijdscategorie van uw kind? Geef uw belangstelling door via marianne@bureaukindkracht.nl . Dan kijken we naar de mogelijkheden. Een individueel traject behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Trainer

De training wordt gegeven door Marianne van der Heide, gecertificeerd Mindfulness kindertrainer. Zie ook www.kinderpraktijkeigenheid.nl voor meer informatie over de trainer. Telefoonnummmer 06 41297430 of mail marianne

 

Kosten: zie tarieven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bureau Kind Kracht geeft weerbaarheids- en sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen in het basisonderwijs waarbij er gewerkt wordt volgens de methode van Rots en Water.

 

Mindfulness training voor kind en Jeugd

 

methode Eline Snel

 

gallery/logo certificaat
gallery/logo certificaat